Bosna i Hercegovina     | 05.09.2018. 12:48 |

Ivanić primio delegaciju Udruženja Jadovno 1941

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. septembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je danas delegaciju Udruženja Jadovno 1941, koju je predvodio predsjednik Udruženja Dušan Bastašić. 

Na sastanku je bilo riječi o trenutnim i planiranim aktivnostima Udruženja, a Ivanić je izrazio je zahvalnost predsjedniku i članovima Udruženja Jadovno 1941. za veliki entuzijazam i neumoran trud koji ulažu u obilježavanje i obilazak brojnih mjesta stradanja srpskog naroda. 

Njegovanje kulture sjećanja je velika i sveta dužnost, kako potomaka žrtava, tako i društva u cjelini, te bi trebalo da dobije i značajniju institucionalnu podršku, smatra Ivanić. Takođe je bilo riječi o aktivnostima pokrenutim s ciljem izgradnje pravoslavne kapele u okviru spomen-područja kod Šaranove jame, te je u tom smislu Ivanić obećao institucionalnu i ličnu podršku obezbjeđivanju neophodnih dozvola za gradnju. Udruženje Jadovno 1941. pokrenulo je proceduru prije godinu dana, ali nadležne institucije Republike Hrvatske još nisu reagovale.

Predsjednik Udruženja Dušan Bastašić zahvalio je za sastanak, kao i za dosadašnju podršku koju je član Predsjedništva Ivanić pružio radu Udruženja. Članovi delegacije posebno su mu zahvalili za redovno prisustvo obilježavanju Dana sjećanja na Jadovno 1941.

Naglašen je veliki značaj podizanja jadovničke kapele, čime bi bili obezbijeđeni uslovi za dostojanstveno obilježavanje stradanja i odavanje počasti nevinim žrtvama ustaških zločina na ovom prostoru, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ivanić: Vlast treba dati odgovor na odluke Ustavnog suda, PDP suzdržan u stavu

Ivanić: Pobjeda Milanovića pokazala je da nema vječitih i da su promjene moguće

Ivanić i Savović na konferenciji 'Kina i svijet u vrijeme veliki promjena'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu