Stranačke aktivnosti     | 05.09.2018. 20:42 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas su otkrivanjem ploče svečano otvorili Konzulat Republike Hrvatske u Livnu.

U prigodnom obraćanju nazočnima hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović zahvalio je premijeru Plenkoviću, svim članovima Vlade Republike Hrvatske, veleposlaniku Republike Hrvatske u BiH i svim djelatnicima Veleposlanstva koji su pridonijeli današnjem svečanom činu otvaranja Konzulata.

-Siguran sam i s radošću mogu kazati kao predvodnik hrvatske politike u BiH sa ovim činom sve ono što smo preuzeli, stvarno se završilo, ne samo ovaj objekat ovdje, nego kad je u pitanju i diplomatska mreža, gospodarske komore, radiotelevizija sa svojim predstavništvima i mnoštvo mnoštvo drugih projekata koje mi radimo. S te strane obavezno moram reći jedno veliko hvala i u moje osobno ime ali i u ime svih predstavnika hrvatskog političkog života u BiH ali ne samo hrvatskog naroda nego i svih žitelja našeg Livna i HBŽ-a, naglasio je dr. Čović.

Hrvtaski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović naglasio je: -Duboko se nadam kako će ova naša suradnja imati jednu posebnu dimenziju kako bi u konačnici mogli kazati kako je BiH domovina svakog Hrvata na svakom dijelu BiH u kojem ćemo kroz legitimne predstavnike hrvatskog naroda osigurati potpunu jednakopravnost. Veselim se svim našim budućim projektima, naglasak neka bude na našoj kvalitetnijoj povezanosti , na našim energetskim i uopće gospodarskim projektma. S te strane od srca još jedno veliko hvala, a vama gospodine predsjednične i suradnicima, ono što ste vi radili protekle dvije godine nam uveliko olakšava jer smo najmalobrojniji ali najveći narod u BiH. Dobro nam došli u naše Livno, u našu BiH.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u svomme obraćanju je najprije čstitao Tomislavu Vrdoljaku, te kazao: - Velika mi je čast da danas mogu nakon puno truda hrvatskog MVP i veleposlanika i suradnika otvoriti ovu prekrasnu zgradu zgradu ovdje u Livnu. Prošla je godina dana od našeg zadnjeg posjeta, tada smo obećali sve da ćemo učiniti da se ovaj konzulat otvori kao i onaj u Vitezu, također prije nekoliko mjeseci. Sada, zaokružujemo diplomatsku mrežu RH u BiH, zemlji koja je najvažniji strateški interes RH, zemlji prijateljskoj, susjednoj zemlji, zemlji čiju teritorijalnu cjelovitost poštujemo i zemlji u kojoj je hrvatski narod konstitutivan narod i ostvaruje svoja prava na najboljoj mogućoj razini kako to priliči i ustavnom ustrojstvu BiH ali i najvišim europskim standardima, punu podršku smo dali BiH na putu Europske unije, želimo da se svi koji žive u BiH dobro i osjećaju a da prava hrvatskog naroda budu zajamčena na svim razinama.

Svečanom otvorenju nazočila je i Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i veliki broj dužnosnika s državne, federalne i županijske razine vlasti.

Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske bili su potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, Ivan Del Vechio, veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini te državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Nakon svečanog otvaranja, upriličen je zajednički obilazak prostorija Konzulata.

 

Ured za informiranje HDZ-a BiH

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

HDZ BiH pozdravio preporuku EK: Nastavljamo predvoditi reformske procese

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana