Sport     | 08.09.2018. 17:07 |

Nogometna reprezentacija BiH slavila u Belfastu rezultatom 2:1

FENA Hana Imamović

BELFAST, 8. septembra (FENA) - Rezultatom 1:2 okončana je danas prva nogometna utakmica UEFA-ovog novog takmičenja Lige nacija između Sjeverne Irske i Bosne i Hercegovine u Belfastu.

Strijelci za BiH bili su Haris Duljević u 36. minuti i Elvis Sarić u 65. minuti. Prvi gol za reprezentaciju BiH Dujević je dao uz asistenciju Edina Džeke, dok je drugi došao nakon što je veliki pritisak na gol BiH vršila reprezentacija Sjeverne Irske.

Na samom početku drugog poluvremena domaći nogometaši imali su dvije sjajne prilike, a druga je odbranjena izuzetnom koncentriranošću bh. golmana Ibrahima Šehića.

Inače, domaćini su bili mnogo dominantniji na terenu tokom slih 90 minuta igre, ali tek u sudijskoj nadoknadi u 93-oj minuti jedini pogodak za Sjevernu Irsku postigao je Grigg.

Četiri bh. nogometaša dobila su žute kartone i to Pjanić, Ćivić, Džeko i Šehić, ali poslije žutog za Šehića uslijedio je nesportski potez jednog od igrača Sjeverne Irske koji je laktom udario Šehića u glavu.

Da je Šehić dobar izbor selektora Roberta Prosinečkog pokazalo se u 85. minuti ovog susreta jer nakon što je napravio veliku grešku loše šutnuvši loptu u nastavku akcije sjajno je odbranio i Sjeverna Irska je dobila još jedan korner.

Koliko su nogometaši Sjeverne Irske vršili pritisak na bh. gol pokazuje i činjenica da su imali 18 kornera, dok je BiH imala samo jedan i to u sudijskoj nadoknadi drugog dijela utakmice.

Prva je ovo utakmica u novom takmičenju UEFA-e, Ligi nacija, a bh. nogometaši igraju u prvom kolu grupe 3 Lige B i to je prvi zvanični susret selektora Roberta Prosinečkog.

Narednu utakmicu bh. reprezentacija igrat će u utorak, 11. septembra kada u Zenici dočekuje selekciju Austrije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

UEFA preselila utakmicu između Izraela i Islanda u Budimpeštu

Zvonimir Boban napušta visoku poziciju u UEFA-i

Britanija i Irska domaćini Eura 2028., Italija i Turska 2032. godine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo