Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Saopćenje

Aktuelna vlast je odgovorna što je Republika Srpska postalo društvo u kome se vlasti boje građani, a ne boje kriminalci i ovakvo stanje se mora promijeniti, poručili su večeras kandidati Saveza za pobjedu na predizbornoj tribini SZP u Šipovu.

Nosilac liste SZP za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica je upozorio da je u Republici Srpskoj u poslednjih pet dana zabilježeno pet teških bezjednosnih incidenata.

Da stvar bude još gora, dodao je Govedarica, danas je predsjednik SNSD Milorad Dodik, zajedno sa svojim gorilama, nasrnuo na mladića Draška Stanivukovića zbog toga što je pokazao hrabrost da se suprotstavi režimu.

Govedarica je naveo da se ovakve stvari ne dešavaju privi put, podsjećajući na incident sa košarkaške utakmice, kada je Dodik za vrijeme svog prvog premijerskog mandata naredio obezbjeđenju da tuče navijače banjalučkog Boraca.

„Kada je vidio da ga narod ne podržava i da gubi izbore, naredio je svojim gorilama da tuku djecu na tribinama. Tada je izgubio izbore, a i sada će, zbog Draška i svih hrabrih ljudi u Srpskoj, ponovo izgubiti“, kazao je Govedarica.

Poručio je da je Dodik opasan za Srpsku i iz razloga je što previše vezuje zastave sa HDZ-om zalažući se za provođenje, za srpski narod pogubnog, Prudskog sporazuma, na koji je lično stavio potpis.

Kandidat SZP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić podsjetio je da u protekle četiri godine pokazao kako se zajedničke institucije koriste da se sačuva Republika Srpska.

„Zaustavio sam pokušaj da se ponovo podigne tužba protiv Srbije, što je bila i tužba protiv Republike Srpske. Sačuvao sam Dan Republike, uprkos i Sarajevu i NATO-u, izveo sam Treći pješadijski Republika Srpska puk na proslavu 9. januara, sačuvao odnose sa Rusijom obarajući dokument o izvozu oružja u Ukrajinu, što SNSD nije uradio, unio sam prvi badnjak u zgradu Predsjedništva “, kazao je Ivanić.

On je poručio da je za 27 dana pred narodom i Srpskom istorijska odluka i nikad veća šansa da bahata SNSD-ova vlast ode, samo je važno da apstinenti shvate da je svaki glas istinski važan.

Nosilac liste SDS za Parlament BiH iz izborne jedinice 1 Dragan Mektić kaže da je pod SNSD-ovom vlasti RS doživjela sunovrat, a njen narod je veliko siromaštvo.

„Mi smo ponovo spremni preuzeti u ruke sudbinu Srpske kako bi je izvukli iz bankrota i propasti, a njen narod iz siromaštva“, rekao je Mektić.

Zabrinjavajuće je, navodi Mektić, što je vlast krenula silom rješavati probleme i utjerivati strah u kosti građanima RS.

„Dokaz za to su i današnja dešavanja u Čelincu. To je znak da je ova vlast totalno izgubila bilo kakav politički društveni i ekonomski kompas i krenuli su da se obračunavaj, ne samo sa političkim neistomišljenicima, nego i sa običnim narodom“, istakao je Mektić.

Branislav Borenović, nosilac liste PDP za Parlament BiH iz izborne jedinice 1, rekao je da velika podrška naroda u Šipovu pokazuje da nema više strahova u Srpskoj i da se niko ne plaši, ni velikog, kao ni nekih malih baja.

„Za 27 dana će doći sloboda u RS i niko više neće smjeti da tuče udara, premlaćuje i gazi ovaj narod. Zato je došlo vrijeme da kažemo konačno dosta bahatoj, neodgovornoj i katastrofalnoj vlasti. Kandidati SzP Vukota Govedarica i Mladen Ivanić će odnijeti veliku pobjedu 7. oktobra, a ove što uništavaju Srpsku narod će poslati u političku prošlost“, istakao je Borenović, dodajući da slobodu govora i izražavanje svoje misli treba biti najveći kvalitet Srpske.

Nosilac liste NDP za NS RS Dragan Čavić kaže da je RS je postalo društvo u kome se vlasti boje građani, a ne boje kriminalci.

„Zaprepašten sam bezbjednosnom situacijom na širem području Banjaluke, koja sve više liči na Belfast. Sistem bezbjednosti ima samo funkciju da štiti pojedince iz vlasti, a ne građane. Razgovarao sam sa mnogim građanima i oni su ozbiljno zabrinuti“, kazao je Čavić.

Da bi se promijenilo stanje u društvu, naveo je Čavić, mora se promijeniti vlast, kako bi se stvorila prilika za popravljanje svega što je pogrešno rađeno u proteklim godinama.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.