Bosna i Hercegovina     | 10.09.2018. 10:36 |

Gradonačelnici triju čeških gradova posjetili Livno

FENA Mario Loncar

LIVNO, 10. rujna (FENA) - Gradonačelnici triju čeških gradova Dolni Studenki, Knežica i Šumperka, Radim Sršen, Milan Gazda i Zdenko Broz posjetili su Grad Livno gdje su se susreli s livanjskim gradonačelnikom Lukom Čelanom.

Iz Ureda livanjskog gradonačelnika istaknuli su da se radi o uzvratnom posjetu koji je organiziran u sklopu projekta razmjene dobrih praksi, koji Grad Livno provodi u suradnji s Češkom razvojnom agencijom.

Osim Livna, u projekt su uključene i Općina Maglaj te Mrkonjić grad, a njegovom provedbom jačat će se suradnja na mikro projektima s područja energije, upravljanja otpadom i otpadnim vodama. 

Kako ocjenjuju u Češkoj razvojnoj agenciji, projekti ovakve vrste mogu pomoći gradovima i općinama u BiH u približavanju europskim standardima. 

Gradonačelnik Livna Luka Čelan, zajedno sa suradnicima, s kolegama iz čeških gradova razgovarao je o dva konkretna projekta, o izgradnji pročistača otpadnih voda te izgradnji sortirnice otpada. 

Naglasio je da je ovakav vid suradnje za Grad Livno od velike koristi te izrazio nadu da će se spomenuti projekti i realizirati.

Češki gradonačelnici izrazili su zadovoljstvo svojim posjetom, naglasivši da im je cilj podijeliti svoja dobra iskustva u realizaciji projekata, te izrazili spremnost za suradnju s Gradom Livnom.

 

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Milas u petak u Novom Travniku, sastat će se s načelnikom te obići Dom zdravlja i Srednju školu

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana