Sport     | 10.09.2018. 12:17 |

Hurem: Chelsea je apsolutni favorit, pokušat ćemo da im se suprotstavimo

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - Nogometašice SFK Sarajevo 2000 u srijedu na Koševu dočekuju ekipu engleskog Chelseaja u prvom susretu šesnaestine finala Lige prvaka. 

Trenerica bosanskohercegovačkog prvaka Samira Hurem na pres-konfrenciji kazala je da je klub iz Londona apsolutni favorit, ali da očekuje da se njena ekipa, koji četvrti put igra u ovoj fazi takmičenja, predstavi u najboljem svjetlu. 

- Chelsea je  prošle sezone je igrao u polufinalu Lige prvaka i protiv nas će biti apsolutni favorit. Većina igračica nastupa za reprezentaciju Engleske, a ostale su reprezentativke drugih zemalja. Radi se o jednom velikom i snažnom profesionalanom timu koji se sigurno može porediti s njihovom muškom ekipom. Fizički su dominantne i individualno izuzetno jake. Mi smo kao reprezentacija igrali sa Engleskom i znali smo im pružiti otpor. Nažalost, ne možemo se mjeriti. Mi smo još u razvoju, a kod njih je totalni profesionalizam. Želimo da onemogućimo Chelseaju da postigne ono po što dolazi ovdje - rekla je Hurem.

Generalna sekretarka SFK Sarajevo Azra Numanović kazala je da je u organizacionom smislu sve spremno za ovu utakmicu. 

- Chelsea i delegacija UEFA-e stižu sutra u Sarajevo. Chelsea je veliko ime, mislim da je ovo jedna od najvećih utakmica bh. fudbala u posljednjih 20 godina. Nadam da će to i publika ispratiti na najbolji način. Radi se o velikom klubu, nama je potrebna maksimalna podrška publike  u ovom fudbalskom spektaklu i vjerujem da je to dovoljno dobar poziv svima - naglasila je Numanović. 

Kapiten ekipe Alisa Spahić istakla je da su igaračice SFK Sarajevo izuzetno motivisane za predostjeći susret. 

- Pripremamo se i analiziramo protivnika. Sigurno da ćemo namučiti Chelsea u utakmici koja slijedi. U grupnoj fazi pokazali da imamo kvalitet - izjavila je Spahić.

Susret SFK Sarajevo - Chelsea igrat će se u srijedu, 12. septembra od 16 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a revanš je na programu 26. septembra.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana