Stranačke aktivnosti     | 11.09.2018. 10:26 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH - Amer Jerlagić

FENA Saopćenje

Nakon uvođenja sankcije potpredsjedniku SNSD-a i zastupniku u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikoli Špiriću zbog korupcije i objavljivanja na zvaničnoj stranici State Departmenta jasno je pokazano da su policije, tužilaštava i sudovi u BiH u funkciji politike.

Ono što je Američkoj administraciji prijetnja po nacionalnu sigurnost našim institucijama, nažalost nije ni prekršaj.

Pogotovu zabrinjava činjenica da se ovakve sankcije donose tek kada državni sekretar ima vjerodostojne informacije da su strani zvaničnici bili uključeni u korupciju ili grubu povredu ljudskih prava. Od tad te osobe i članovi njihove uže porodice  nisu prihvatljivi za ulazak u Sjedinjene Države.

"Špirić je bio involviran i ostvario je benefite od javne korupcije, uključujući prihvatanje koristi u zamjenu za uplitanja u javne procese, za vrijeme mandata zastupnika u Zastupničkom domu  Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine", navodi se na stranici State Departmenta.

Zabrinjava izjava Nikole Špirića da nije upoznat sa sankcijama, i nije upozoren da bi do takvog ishoda moglo doći.

Naviknuti upozorenjima iz policija, tužilaštava i sudova u BiH o potencijalnim istragama, Nikola Špirić i njemu slični su mogli reagovati i na vrijeme zataškati, ali profesionalizam američke administracije ne dozvoljava bilo kakva curenja informacija.

Postavlja se pitanje kako je moguće da zbog takvih radnji Nikola Špirić nije u BiH ni procesuiran?!?

Ovaj posljednji čin američke administracije i stavljanja Nikole Špirića na crnu listu zbog ostvarivanja benefita od korupcije samo potvrđuje onu želju SNSD-a i HDZ-a BiH da ovladaju Sudom BiH i Tužilaštvom BiH kako bi njihovi puleni mogli iz dana u dan potkradati ovu državu i činiti koruptivna djelovanja, a da se svaka takva radnja uredno zataškava i ''gura pod ćilim''..

Nakon licemjerne izjave koju je dao Nikola Špirić da ne zna razlog zbog kojih su mu uvedene sankcije, valjda dolazi vrijeme onoj narodnoj ''MOŽEŠ KOLIKO HOĆEŠ, ALI NEĆEŠ DOKLE HOĆEŠ''

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'