Sport     | 11.09.2018. 10:51 |

SFK 2000 sutra protiv Chelseaja, na tribinama i fudbaleri Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Šampionke Bosne i Hercegovine SFK 2000 Sarajevo, sutra će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igrati utakmicu šesnaestine finala Lige prvaka za žene protiv engleskih prvakinja, ekipe londonskog Chelseaja.

Delegacija Chelseaja danas će doputovati u Sarajevo, a u poslijepodnevnim satima trenirat će na Koševu, saopćeno je putem zvaničnog portala FK Sarajevo.

Igračice SFK 2000 Sarajevo s velikom motivacijom dočekuju sutrašnju utakmicu, koja predstavlja veliku priliku za klub da se dokaže na međunarodnoj sceni. Trenerica Samira Hurem kazala je da je tim iz Londona favorit, ali da i bh. šampion nije bez šansi.

- Dolazi nam velika ekipa Chelseaja, koja je među četiri najbolje u Evropi. One su svakako favoritkinje, ali imamo i mi svoje želje i ciljeve. One su dvostruke prvakinje Engleske, većina igračica igra za reprezentaciju. To je tim koji se može porediti s muškim timovima na vrhunskom nivou. Sigurno imaju kvalitet, fizički su dominantne. To su igračice koje imaju veća primanja nego igrači u muškim ekipama u BiH - kazala je Hurem.

Šampionke BiH bodrit će i prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo, zajedno sa članovima stručnog štaba. Fudbaleri Husrefa Musemića pozivaju sve navijače i sportske zaljubljenike da i oni budu dio najvažnije klupske utakmice za ženski fudbal u novijoj historiji naše države.

SFK 2000 Sarajevo dočekuje Chelsea u srijedu, 12. septembra sa početkom u 16 sati. Na koševskom stadionu bit će otvorena zapadna tribina, a ulaz je besplatan.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom