Ekonomija     | 11.09.2018. 16:37 |

Predsjednik Napretka sudjelovao na Ekonomskom forumu u Poljskoj

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. rujna (FENA) - Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Mostar Franjo Topić sudjelovao je na Ekonomskom forumu u Krynici u Poljskoj koji je održan pod visokim pokroviteljstvom Parlamenta Republike Poljske, priopćeno je u utorak iz HKD Napredak.

Predsjednik Napretka govorio je na panelu pod radnim nazivom "Europa Karpata - baština mnogih kultura - uloga kršćanstva u oblikovanju suvremenog lica Europe" gdje je kazao kako je Europa nezamisliva bez kršćanskih korijena te da je obilježje današnje Europe pretjerani individualizam.

"Često izgleda da se danas zaboravljaju kršćanski korijeni Europe, od toga da se u njezinu ustavu nije spomenuo Bog ni kršćanstvo. Jedna od karakteristika Europe je indiferentnost. Danas, otprilike jedna trećina Europljana su kulturološki religiozni, ali ne prihvaćaju vjeru kao smjernicu za bitna životna pitanja, posebno ne za moralna pitanja", izjavio je Topić.

Uz veliki rad i brojne kulturne manifestacije, kako navodi Topić, HKD Napredak realizira ekumenizam i dijalog života, te u mnogim manifestacijama i organizacijama Napretka sudjeluju i pripadnici drugih naroda koji žive u BiH, bilo da se radi o koncertima, izložbama, šahu ili nogometu.

Na kraju svog obraćanja Topić se nadovezao na moto "Gdje prošlost susreće budućnost" rekavši da bez poznavanja i uvažanja prošlosti pojedinac ni zajednica ne mogu graditi ni dobru budućnost.

Na Forumu koji je obuhvatio više od 200 rasprava sudjelovalo je oko 4100 sudionika iz 60 zemalja. Ovogodišnja osoba godine Ekonomskog foruma postao je predsjednik vlade Litve Saulius Skvernelis.

Uz Topića, na Forumu su, među ostalim, sudjelovali i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Ognjen Tadić, predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Mostar Dalibor Miloš, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, te direktor Agencije za bankarstvo BiH Jasmin Mahmuzić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'