Ekonomija     | 12.09.2018. 12:00 |

Promotivna biciklistička vožnja 'Đir sira' na Kupresu

FENA Saopćenje

KUPRES, 12. rujna (FENA) - Gastro-biciklistička staza "Đir sira", prva i jedinstvena staza u Bosni i Hercegovini namijenjena za sve koji su spremni iskusiti nešto drugačije - gastro biciklizam, održat će se 6. listopada na Kupresu.

Otvaranje staze i promotivnu biciklističku vožnju "Đir sira" - Kupres organizira udruga PROI u suradnji s gastro-kulturološkom agencijom Balkantina i Općinom Kupres, u okviru projekta podržanog od Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Biciklistička staza kojom će se voziti sudionici rekreativne vožnje duga je 20 kilometara, locirana je na prelijepim predjelima kupreškog polja i prolazi kroz čudesne i slikovite pejzaže netaknute prirode.

Sudionici će imati priliku uživati u prirodnim i kulturno-povijesnim znamenitostima kroz koje prolazi staza, a bit će priređena i degustacija vrhunskih kupreških sireva.

"Gastro-biciklistička staza 'Đir sira' rodila se iz jednostavne ideje - ponuditi zanimljivu i do sada neistraženu turu u okolini Kupresa, drugačiju od uobičajenih turističkih ponuda. Oduševljeni pri obilascima Kupresa, često smo otkrivali savršena mjesta na kojima smo provodili sate bez dolaska ijednog drugog turiste. Pri povratku kući naša neizostavna stanica bi bila domaćinstva s najvećim ponosom Kupresa - kupreškim sirom", navode organizatori.

Napominju kako titulu "najboljeg sira" u BiH nosi baš ovaj sir te kako ima posebnu čar degustirati ga na predjelima u kojima je nastao.

"Počeli smo voditi i svoje prijatelje u istraživanje ljepota Kupresa, a na kraju svakog dana prijatelji bi uvijek govorili isto: Kupres je neistraženi biser Bosne, vaša je obaveza da ljudima pokažete šta propuštaju", poručili su organizatori.

Start biciklističke ture je u subotu, 6. Listopada, u 10 sati, a okupljanje počinje u parku ispred zgrade Općine Kupres. Profesionalni i rekreativni biciklisti svih dobnih skupina su dobrodošli. Sudjelovanje je besplatno, a prijave se mogu izvršiti putem Facebook stranice 'Đir sira'.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Na međunarodnoj Fis utrci u slalomu pobjednici Esma Alić iz BiH i Klemen Kosi iz Slovenije

Otvorena skijaška sezona na Kupresu

Potpisan Sporazum o davanju videonadzornog sustava za nadzor prometa na području općine Kupres

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo