Bosna i Hercegovina     | 12.09.2018. 12:15 |

A-SDA predstavila nosioce lista za predstojeće izbore

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 12. septembra (FENA) - Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) predstavila je danas u Sarajevu kandidate za predstojeće Opće izbore u koje ulaze sa sloganom "Vrijeme je za novu bošnjačku politiku - A-SDA za evropsku Bosnu i Hercegovinu zajedno".

Nosilac liste A-SDA za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Sejfudin Tokić istakao je da predstavnici Bošnjaka u aktuelnoj vlasti SDA i SBB u ovom i prethodnom mandatu nisu adekvatno štitili teritorijalni integritet i suverenitet BiH, kao ni bošnjački nacionalni identitet.

Naveo je da je teritorijalni integritet BiH narušen prepuštanjem Sutorine Crnoj Gori i defanzivnim odnosom u prihvatanju da BiH bude onemogućen slobodan pristup otvorenom moru izgradnjom Pelješkog mosta.

Tokić je naglasio da su nekompetentnost, podanički mentalitet i spremnost na korupciju glavne karakteristike sadašnjih bošnjačkih predstavnika, te da bi BiH i Bošnjaci teško mogli preživjeti još jedan mandat takve politike.

- Nova bošnjačka politika podrazumijeva radikalni zaokret u odnosu bošnjačkih predstavnika spram države BiH. Bošnjaci su apsulutno većinsko stanovništvo ove države i moraju preuzeti odgovornost za sudbinu države - rekao je Tokić.

Potcrtao je da je u prethodnom periodu zataškana najveća korupcijska afera u kojoj je u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, po svjedočenju bivšeg direktora te institucije Kemala Čauševića, ukradeno više od milijardu KM, za što je optužio oligarhije SDA, SNSD-a i HDZ-a.

Nosilac liste A-SDA za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Namir Zuka kazao je da je on odnedavno penzionisani brigadir OSBiH koji je 30 godina služio državi i da mu je osnovni motiv za prihvatanje kandidature bio da nastavi borbu za Bosnu i Hercegovinu.

Dodao je da namjerava nastaviti služiti narodu jer smatra da je u našoj državi jednakost između naroda i države izgubljena, iako su u normalnim državama to dvoje jedno.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Kandidati za predsjednika Sjeverne Makedonije predali liste s potpisima potpore

Hrvatska: Pokrenuta inicijativa za zajednički izlazak Bošnjaka na idućim izborima

Isak i Talović o unapređenju pravnog okvira za provjeru zdravstvene sposobnosti kandidata

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!