Servisne informacije     | 14.09.2018. 13:56 |

Frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. seprembra (FENA) - Kolovoz je suh, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima.

Učesnicima u saobraćaju se preporučuje da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise. 

Zbog redovnog održavanja rasvjete u tunelu Crnaja na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, danas od 09.00 do 18.00 sati vozila će saobraćati jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Danas od 07.00 do 18.00 sati zbog radova na asfaltiranju obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-466 od hotela „Pino Nature“ prema Brusu (u dužini 900 metara). Za vrijeme obustave alternativni pravci su: pristupni put za Vidikovac-Apelova cesta-Vidikovac-Brus i R-446a-Lukavica-Klek-Jasik-Brus. 

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok  putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah. 

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce. 

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala od danas (14.09.) do 23. septembra, od 11 do 11.45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).  

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22.09. od 09.00 do 13.00 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. 

Podsjeća se da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo