Najave     | 17.09.2018. 12:46 |

U Mostaru znanstveno-stručni skup o vinogradarstvu i vinarstvu u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. rujna (FENA) – Dvodnevni znanstveno-stručni skup "130 godina organiziranoga vinogradarstva i vinarstva u Bosni i Hercegovini" održat će se 21. i 22. rujna u konferencijskoj dvorani Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru.

 Spomenuti znanstveno-stručni skup počinje u 10,15 sati obraćanjem ravnatelja Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar Marka Ivankovića i dekana Agronomskog i prehrambeno- tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Ivana Ostojića. Također, sudionicima skupa obratit će se član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

  O voćarsko-vinogradarskoj stanici kao temelju modernog vinogradarstva BiH govorit će Jure Beljo i Tatjana Jovanović-Cvetković. "Ampelometrijska analiza autohtonih sorti vinove loze u Hercegovini"  tema je na koju će se osvrnuti Marija Proleta, Marina Lovrić i Ana Mandić. O utjecaju lokaliteta na ekspresiju gospodarskih značajki sorte blatina govorit će Viktor Lasić, Milenko Blesić, Zrinka Knezović, Tihomir Prusina, Perica Bulić, Ana Mandić, Jurica Primorac i Ana Karačić.

Drugi dan znanstveno-stručnog skupa počinje u 9 sati predavanjem o ekonomskoj i društvenoj ulozi vinogradarstva i vinarstva u BiH, a zatvaranje je planirano u 13 sati nakon rasprave.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Znanstveno-stručni skup u povodu 200 godina od otvaranja prve pučke škole u BiH

Košarac: Zakon o organizaciji tržišta vina u BiH upućen na usvajanje Vijeću ministara BiH

Široki Brijeg: Znanstveno-stručni skup 'Kulturna baština i identitet Hrvata u Bosni i Hercegovini'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta