Bosna i Hercegovina     | 17.09.2018. 12:40 |

'Noć svjedoka' za sve progonjene kršćane u svijetu

FENA Agencije

SARAJEVO, 17. rujna (FENA) - Noć svjedoka, koja će se održati i u BiH, predstavlja večer molitve i bdijenja za sve progonjene kršćane u svijetu, kao i jedan je od najvažnijih svjetskih molitvenih događaja koji se održava već 10 godina u različitim zemljama.

Molitvena večer "Noć svjedoka" održat će se 21. rujna u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu, 22. rujna u Kotoru (Crna Gora), 23. rujna u Dubrovniku (Hrvatska) i 24. rujna u Međugorju (BiH), prenosi KTA.

Ovaj program realizira se u suradnji s papinskom pontifikalnom udrugom "Pomoć Crkvi u nevolji" koja već dugi niz godina pomaže brojne projekte Crkve u Bosni i Hercegovini, odnosno njezinim direktorom za Francusku Marcom Fromagerom. Koordinatorica molitvene večeri je Sabrina Čović-Radojičić, utemeljiteljica međunarodne udruge "Maranatha" koja se zalaže za ekumenizam i međureligijski dijalog.

Za molitvenu večer "Noć svjedoka" planirano je uz kardinala, biskupa ili njihove predstavnike poslušati i kratko svjedočenje gostiju. Sudionici programa moći će poslušati Marca Fromagera, direktora francuske podružnice organizacije Pomoć Crkvi u nevolji (koja donira 1/3 ukupnog novca u svijetu) i autora knjige "Ratovi nafta i radikalizam" koja će biti tiskana i za naše područje (predgovor je napisao vlč. Tomo Mlakić).

Nazočnima bi se trebao obratiti i otac Kirill Gorbunov generalni vikar Crkve Majke Božje u Moskvi, koji je poznat po svom zalaganju na području ekumenizma. Gostovat će i s. Houda Fadoul koja je završila teologiju i filozofiju na Gregoriani, a danas je kao poglavarica samostana Deir Mar Musa Al-Habashi u Siriji aktivna na području međureligijskog dijaloga.

 Inače, Noć svjedoka upriličena je u ožujku 2018. u pariškoj katedrali Notre Dame. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta