Bosna i Hercegovina     | 17.09.2018. 13:11 |

Fazlić: Najbitnije da je zakon usvojen

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Predsjedavajući kluba poslanika Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu PSBiH Amir Fazlić izrazio je zadovoljstvo da su danas usvojene izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH. 

- Zašto je ovako brzo i da li je moglo i prije, to je pitanje za analize. Mi iz SDA smo zadovoljni što je zakon usvojen. Nakon dugog vremena i dugog usaglašavanja ispunili smo određene norme i rekao bih da 'cilj opravdava sredstva'. Nek poslanici ne žale što su tako završili sjednicu. Mislim da je najbitnije da je zakon usvojen - izjavio je Fazlić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je na hitnoj sjednici, po hitnom postupku, usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH.

Poslanici su najprije prihvatili zahtjev Doma naroda državnog parlamenta da se predloženi zakon razmatra po hitnom zakonodavnom postupku, a potom su ga bez diskusije, jednoglasno usvojili.

Zakon je bilo potrebno mijenjati kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda koji je neustavnim proglasio određene odredbe tog zakona.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!