Stranačke aktivnosti     | 17.09.2018. 14:02 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA pozdravlja usvajanje izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine te upućuje čestitke zastupnicima i delegatima SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine na kreiranju i zastupanju prijedloga ovog zakonskog rješenja koji je u konačnici i usvojen.

Izgradnja i jačanje pravne države trajno je opredjeljenje SDA, što potvrđuje odgovoran i temeljit pristup tima SDA, predvođenog Šefikom Džaferovićem, pri kreiranju Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku BiH kojim se provodi odluka Ustavnog suda BiH te koji u potpunosti zadovoljava najviše međunarodne standarde. 

Uprkos otporima i nastojanjima pojedinih političkih snaga da spriječe usvajanje SDA-ovog prijedloga, koji je imao nedvosmislenu podršku međunarodne zajednice u BiH, ali i inertnosti drugih političkih opcija koje nisu osjetile potrebu da svojim doprinosom spriječe izazivanje pravnog haosa, kadrovi SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH su istrajnim angažmanom osigurali usvajanje ovog zakonskog rješenja.

SDA je još jednom potvrdila da je vjerodostojan partner medunarodnoj zajednici u borbi protiv svih oblika kriminaliteta te pokretačka snaga pri jačanju kapaciteta sigurnosnih i pravosudnih institucija u BiH u borbi protiv teških oblika kriminala, a naročito organizovanog kriminala i korupcije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom