Bosna i Hercegovina     | 19.09.2018. 09:52 |

Reagiranje Koordinacije boračkih udruženja Općine Ilidža

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Koordinacija boračkih udruženja Općine Ilidža zahtijeva od nadležnih institucija te općine da političkim subjektima koji u predizbornoj kampanji koriste govor mržnje, zabrane pristup javnim prostorima za održavanje predizbornih skupova.

- U protivnom, kao predstavnici boračke populacije, bit ćemo prinuđeni, u cilju zaštite digniteta naše borbe u odbrani naše domovine, preduzeti sve zakonom dozvoljene mjere protiv svih pojedinaca i kolektiva koji budu stavljali ljagu na časnu borbu svih naših pripadnika - navodi se u saopćenju za javnost Koordinacije boračkih udruženja Općine Ilidža.

Koordinacija je reagirala, kako navode, povodom sve učestalijih napada na pripadnike boračke populacije od raznih političkih subjekata prilikom njihovih istupa u predizbornoj kampanji.

 - Imajući u vidu da se nalazimo u žaru predizborne kampanje, pozivamo sve političke subjekte da se prilikom svojih političkih nastupa, promocije i istupa suzdrže iznošenja bilo kakvih neistina vezanih za period odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godina, već da se u njima fokusiraju isključivo na promovisanje svojih političkih ideja i planova za razvoj naše divne države, koju su branili i odbranili upravo i između ostalog ti borci, koji su bili predmet neosnovanih prozivki - kaže se u saopćenju koje potpisuju predstavnici 13 boračkih udruženja.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sufinansira izgradnju dnevnog centra na Ilidži

Nakon 30 godina u Velikom parku na Ilidži zasjala ulična rasvjeta

Izmješteni migranti iz kuće u naselju Pejton na Ilidži

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'