Stranačke aktivnosti     | 19.09.2018. 18:31 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, večeras će u Banjoj Luci održati  tribinu na kojoj će govoriti o programu i izbornoj platformi SDA, te o nizu drugih aktuelnih političkih tema.

Iako Banja Luka ne pripada izbornoj jedinici u kojoj je kandidat, Šefik Džaferović posjetom i tribinom u ovom gradu djelom potvrđuje svoje riječi da mu je bitan svaki čovjek na svakom pedlju Bosne i Hercegovine.

-Ovo je poruka onima koji izjavljuju da ih zanima samo jedan dio BiH i da neće u Sarajevo. Mene zanima cijela Bosna i Hercegovina i svaki čovjek u njoj, i evo, ja hoću u Banja Luku, jer i Banja Luka je naša, bosanskohercegovačka, kao što su to i svi drugi gradovi i mjesta u našoj domovini, kazao je Džaferović prije početka tribine.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH, istaknuo je da će destruktivne politike biti nadvladane, da su one umorile i sebe i narod produciranjem vještačkih kriza. 

-Banja Luka je pravo mjesto da populistima i separatistima kažemo da neće biti nikakvog dijeljenja BiH, nikakvih otcjepljenja, nikakvog urušavanja državnih institucija i da je mnogo svrsishodnije i za njih i za sve nas u BiH da se na vrijeme okanu ćoravog posla. Umjesto toga, treba se posvetiti daljem pomirenju, političkoj stabilnosti, reformama, masovnoj izgradnji infrastrukture, putu prema EU, kreiranju novih radnih mjesta, popravljanju životnog standarda, mladim ljudima. To je u interesu svih koji žive ovoj zemlji, i to je volja ogromne većine građana, kazao je Izetbegović.

Tribina u Banjoj Luci počinje u 19.30 sati, a obezbijeđen je prenos uživo na zvaničnoj Facebook stranici Šefika Džaferovića.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDA

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana