Stranačke aktivnosti     | 19.09.2018. 22:06 |

Saopćenje za javnost SBB-a

FENA Saopćenje

Čavka: Mi želimo živjeti slobodno!
 

Savez za bolju budućnost BiH održao je večeras predizborne skupove u Doboju i Banjoj Luci. Skupovima je prisustvovao veliki broj građana, koji su došli da se upoznaju s politikom stranke i kandidatima SBB-a. 

Potpredsjednik SBB-a i kandidat ove stranke za predsjednika RS Admir Čavka na skupu u Narodnom pozorištu u Banjoj Luci rekao je da je „ovo slobodan grad i da će ostati slobodan“.

- Mi želimo živjeti slobodno. Predstavljam generaciju novih političara koji ljude dijele na dobre i loše. Mi svi plaćamo istu cijenu hljeba. Najviše sam naučio od Fahrudina Radončića. On me naučio da hodam uzdignute glave i da trebamo raditi za dobrobit svih nas - istakao je Čavka.

Potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović kazala je da je svaki čin stvaranja više nego bitan, jer nas uči kako da budemo bolji.

- Stvaranje je najveći izazov za BiH. Još postoje zli ljudi koji se osjećaju udobno u BiH. Mi u SBB-u vjerujemo u bolje sutra i nas ne mogu zaustaviti. Želimo napraviti sistem u kojem takve opasnosti neće biti moguće. Drago mi je što sam čula da je Banja Luka siguran grad za sve Bošnjake. Mi želimo graditi RS podjednako kao i FBiH - kazala je Omerbegović-Arapović.

Prisutnima su se obratili i Sanela Prašović-Gadžo i Redžo Kurbegović, kandidati SBB-a za Federalni parlament.

Na skupu u Doboju govorili su Mensur Halilović, predsjednik Regionalnog odbora Doboj, Damir Jakubović, kandidat za Narodnu skupštinu RS, zatim Ćamil Zaimović, kandidat za Parlament BiH, te Senada Džanić, koja je na listi za Federalni parlament.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'