Stranačke aktivnosti     | 20.09.2018. 08:09 |

Saopćenje za javnost DNZ BiH - Krajiška stranka

FENA Saopćenje

DNZ BiH – Krajiška stranka je svjesna da ekonomski razvoj u BiH u cijelom poslijeratnom periodu nije počivao na raspoloživim resursima, komparativnim prednostima i razvojnim strategijama kojima se isti identifikuju i potvrđuje spremnost države da usmjerava i podržava takav koncept razvoja. Umjesto resursa, komparativnih prednosti i razvojnih strategija, investiranje i razvoj prepušteni su stihiji, političkim interesima i brojnim rizicima. 

BiH danas spada u pet zemalja u Evropi sa najmanje stranih investicija i općenito ulaganja u razvoj. Ovakva pozicija je u najvećoj mjeri rezultat političkog ambijenta u kojem strani i domaći investitori ne nalaze interes i sigurnost za svoja ulaganja. 

Resursi Krajine nesumnjivo su njen geo-strateški položaj, turizam, voda,  drvna industrija, proizvodnja zdrave hrane, dijaspora, krajiško gostoprimstvo i brojni  resursi koji su povezani sa klimatskim prilikama, tradicijom i demografskim karakteristikama ljudi u Krajini. Stoga će DNZ BiH – Krajiška stranka pokretati i realizirati aktivnosti na strateškoj identifikaciji resursa i komparativnih prednosti i na njima temeljiti  strategiju budućeg razvoja i njihovog stavljanja u funkciju razvoja i napretka. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DNZBiH - Krajiška stranka

Saopćenje za javnost DNZ BiH - Krajiška stranka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana