Sport     | 21.09.2018. 10:58 |

Premijer USK-a ispratio džudistu Haruna Sadikovića na Svjetsko prvenstvo

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 21. septembra (FENA) - Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić uprilio je prijem za džudo prvaka BiH Haruna Sadikovića pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Azarbejdžan.

-Ovo je također za mene pobjeda, jer imam bezrezervnu podršku svog grada i kantona. Vlada Unsko-sanskog kantona i premijer Rošić su uvijek uz mene i bez njihove podrške ne bih mogao ni razmišljati o odlasku na neka takmičenja - rekao je Sadiković na prijemu u zgradi Vlade USK.

Višestruki prvak Bosne i Hercegovine istakao je kako na smotru najboljih džudista svijeta putuje maksimalno spreman i optimističan.

-Odlično sam radio u proteklom periodu i napokon na jedno veliko takmičenje idem zdrav i adekvatno pripremljen. O konkurenciji je suvišno govoriti, ali nadam se da mogu do zapaženog rezultata. Nisam imao sreće sa žrijebom, s obzirom da se na otvaranju turnira borim protiv nekadašnjeg svjetskog prvaka Yuseia Ogawe iz Japana. Međutim, da bih ostvario ono što želim, moram pobjeđivati najbolje - ustvrdio je Sadiković.

Premijer USK Husein Rošić napomenuo je da podrška najboljim sportistima ne smije izostati, te da bi ona morala biti i značajnija od svih nivoa vlasti u BiH.

-Harun Sadiković je jedan od naših najuspješnijih sportskih ambasadora i zato je neupitna podrška Vlade USK-a u svemu što radi. Već smo ranije ispunili svoju obavezu i obezbijedili financijska sredstva za njegove nastupe na nekoliko prestižnih turnira širom svijeta. Siguran sam da će na Svjetskom šampionatu ostvariti zapažen rezultat, te da će uspjeti dosegnuti zajednički cilj, a to je plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine - dodao je Rošić.

Harun Sadiković je trenutno među 15 najbolje rangiranih džudista planete, kada je u pitanju olimpijska norma, a nastup na šampionatu u Azarbejdžanu počinje u srijedu, 26. septembra.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada USK i Sindikat dogovorili povećanje plata i poboljšanje standarda u obrazovanju

Vlada USK i Sindikat policije Unsko-sanskog kantona usaglasili sadržaj novog kolektivnog ugovora

Usvojen Nacrt budžeta Unsko-sanskog kantona za 2024. 

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo