Stranačke aktivnosti     | 22.09.2018. 10:37 |

Saopćenje za javnost Prve stranke

FENA Saopćenje

Zaustavimo „Udruženi lijevo – liberalni poduhvat“Rušitelji BiH definitivno su dobili saveznike u političkim partijama koje očigledno samo deklarativno zastupaju ideje građanske države.

Svojim djelovanjem SDP i Naša Stranka jasno pokazuju da im je trenutno veći interes sačuvati Milorada Dodika i Dragana Čovića jer su lični interesi pojedinaca u ovim strankama davno prevladali u odnosu na borbu za poboljšanjestandarda građana. Svojim porukama da „Milorad Dodik uvijek drži do riječi“, ali i pismima u kojima se kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić etiketira nacionalistom jasno pokazuju kuda plovi lijevo-liberalni brod.

Umjesto da iskoriste novu istorijsku šansu i zajedno s ostalimpolitičkim strankama građanske orjentacije krenu u rušenje kriminalinaliziranih etno-nacionalista  pojedinci u vrhovima SDP-a i Naše Stranke odlučili su se za novu trgovinu u kojoj su jedini gubitnici građani i država BiH.

Ove stranke imaju priliku dokazati suprotno ukoliko smognu hrabrosti i otkažu poslušnost svojim mentorima iz Banjaluke i Mostara, a najbolji put za to je povlačenje njihovih kandidata iz utrke za Predsjedništvo BiH. Svima je jasno da oni svakako nemaju šanse za pobjedu i da im je isključiva funkcija pokušaj da se preko njih ustvari obezbijedi legitimitet drugim kandidatima i politikama. U suprotnom SDP i Naša Stranka će ostati največa podvala bošnjačkom narodu na čijim glasovim uglavnom opstaju, bez stvarne želje da se naprvai značajniji iskorak građanske ideje na teritorijama koje pod svojom kontrolom drže HDZ i SNSD.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Prva stranka

Saopćenje za javnost Prve stranke

Saopćenje za javnost Prva stranka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo