Stranačke aktivnosti     | 23.09.2018. 08:54 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH najavio je da će, ukoliko bude izabran, inicirati pojačanu sigurnosnu i vojnu saradnju Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

-SAD su veliki prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine s kojim imamo izuzetno dobru saradnju u svim oblastima. Naročito je značajna podrška koju su SAD dale u izgradnji i jačanju sigurnosnog i odbrambenog sektora u BiH.

S obzirom na vrlo ozbiljne sigurnosne izazove s kojima se suočavamo, od destruktivnih politika koje prijete stabilnosti cijele regije, preko organizovanog kriminala i korupcije, do nasilnog ekstremizma i teororizma, nužno je tu saradnju podići na viši nivo.

Vjerujem da je to u interesu i BiH i SAD, jer najveći dio ozbiljnih izazova s kojima se suočavamo zahtijevaju zajednički odgovor i pojačanu saradnju u svakom smislu, a naročito u ovim specifičnim oblastima.

U tom smislu pozdravljam i smatram dobrodošlom najavu značajnijeg prisustva SAD u BiH i regiji.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom