Stranačke aktivnosti     | 24.09.2018. 13:53 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Stranke za BiH i kanditat za člana Predsjedništva BiH susreo se sinoć sa više od 1.500 članova i simpatizera Stranke u Šerićima kod Živinica, među kojima je bilo najviše rudara. To je i usmjerilo tok vrlo konkretnog razgovora predsjednika Stranke i učesnika skupa kojima je Jerlagić, između ostalog, rekao:

-Ukoliko podržite moj izbor za člana Predsjedništva BiH čvrsto vam obećavam da ću nastaviti posao koji sam započeo prije više od deset godina a riječ je o prisajedinjenju sedam rudnika Elektroprivredi BiH, čiji sam tada bio direktor. Nažalost, taj proces poboljšanja materijalnih i radno sigurnosnih mjera za rudare proteklih osam godina je u zastoju, gotovo da je obustavljen, rudnici su stali na proizvodnji od prije desetak godina. A bez materijalno zadovoljnih rudara, bez stvorenih sigurnijih uslova za rad moraćemo se upitati da li će budući Blok 7 TE Tuzla imati dovoljno uglja za nesmetan rad, da li će rudnici „Kreka“sa sadašnjim nivoom proizvodne savremenosti uspjeti obezbijediti TE neophodnih tri miliona tona uglja...rekao je Jerlagić i dodao:

 - To će biti moj prioritet, prioritet i svih izabranih članova Stranke za ostale nivoe vlasti, ali ništa manje pažnje i aktivnosti nećemo posvetiti zapošljavanju mladih, obrazovanju, zdravstvu, razvoju poljoprivrede, položaju penzionera, investicionim ulaganjima... Sve to smo ugradili u našu predizbornu platformu, simbolično nazvanu PROBOJ, sa gotovo kompletnim prijedlozima njihovog ostvarenja  za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine, za poboljšanje njihovog sada, izuzev pojedinaca,  mizernog standarda, rekao je Jerlagić.

Na višesatnom skupu, koji je protekao u „radnoj atmosferi“, protkanoj konkretnim pitanjima i odgovorima predstavljeno je i nekoliko članova Stranke, kanditata za državnu, federalnu i kantonalnu vlast, koji su u svojim obraćanjima u potpunosti podržali stavova predsjednika Stranke, predizbornu platformu i, takođe, čvrsto obećali da će dosljedno raditi na realizaciji onoga što su obećali biračima. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom