Sport     | 25.09.2018. 13:47 |

Slišković pred Mladost: Vidim napredak u igri, ali možemo još bolje

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 25. rujna (FENA) - Blaž Slišković zadovoljan je kako momčad Zrinjskog igra u posljednje vrijeme, iako vjeruje da njegova momčad može i bolje.

- Prije svega, vidim pomak na psihološkom planu. Momčad se digla i vidim napredak. Kada je igra u pitanju, mislim da imamo prostora i da tu još možemo poboljšati neke stvari. Ne igramo još onako kako ova momčad može igrati s obzirom na pojedinačnu kvalitetu koju posjeduju igrači Zrinjskog - kazao je Slišković na redovitoj konferenciji za novinare uoči susreta 11. kola Premijer lige BiH Zrinjski - Mladost.

Dodao je kako ga veseli što vidi pomak kod igrača koji su bili glavne udarne igre Zrinjskog u osvajanju tri uzastopna naslova prvaka, a kod kojih je na početku nove sezone, kako je rekao strateg "Plemića", bio evidentan nedostatak motiva.

- Kada sam se vratio prije mjesec i pol rekao sam kako je kod nekih igrača bilo evidentno razočaranje zbog neodlaska u inozemstvo, ali sada se stvari polako vraćaju u normalu - ustvrdio je Slišković.

Po njegovim riječima, važno je da su ti igrači sada mentalno puno stabilniji i da se na njima vidi želja za povratkom u pravu formu kako bi mogli ponovno pružati partije kakve su pružali u prošloj i pretprošloj sezoni.

U prvoj utakmici nakon Sliškovićevog povratka na klupu Zrinjskog u kolovozu "Plemići" su u domaćem prvenstvu poraženi na gostovanju kod Sarajeva, nakon čega su upisali četiri pobjede i jedan remi protiv Širokog.

Trener Mostaraca kaže kako je važno nastaviti s dobrim rezultatima te time izvršiti dodatni pritisak na vodeći dvojac, Sarajevo i Željezničar.

U sljedećih pet kola Zrinjski četiri utakmice igra na domaćem terenu, a prva je na redu u srijedu, kada na stadionu pod Bijelim brijegom gostuje Mladost Doboj Kakanj.

- Dosta smo pažnje posvetili analizi utakmice Mladosti – Željezničar (2:2) koju je ekipa Mladosti odigrala na visokom nivou. Moramo izvući pouke iz te utakmice, vidjeti koje su im dobre strane, koje loše, kako ih ne bi podcijenili ni u jednom trenutku - kazao je Slišković.

Nakon lošijeg starta sezone, Mladost je podigla formu i igra sve bolje, dodao je Slišković.

- Na nama je da mi sutra odigrano agresivno i postavimo se čvrsto. Ako tako bude, vjerujem da će naša kvaliteta prevladati i da ćemo osvojiti nova tri boda.

Zrinjski ima dosta problema s ozljedama, a zbog kartona sutrašnju će utakmicu propustiti Jakovljević.

- Imamo nekih problema, no ne smijemo žaliti za onima kojih nema. Brojka ozlijeđenih sada se popela na nekih osam-devet, ali imamo ostalih 18-19 igrača koji mogu svojim kvalitetom iznijeti ovaj period pred nama. Nema kukanja - poručio je Slišković.

Utakmica HŠK Zrinjski – FK Mladost Doboj Kakanj igra se u srijedu od 17 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nogomet - Igman upisao važna tri boda u borbi za opstanak

Zrinjski u Banjaluci traži pobjedu koja bi ga ostavili u utrci za novi naslov prvaka

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom