Stranačke aktivnosti     | 25.09.2018. 16:17 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Kako se približavaju izbori, sve se više manipulira glasačima i ucjenjuje ih se. Prijetnje sežu od blokade svih procesa u državi, do ugrožavanja mira. Strah se koristi kao sredstvo kako bi se došlo do dobro plaćene pozicije. 

Falatar ističe kako su poruke nekih od njegovih protukandidata neprihvatljive. "Volio bih da se u ovoj predizbornoj kampanji priča više o budućnosti, ekonomiji, napretku. Ali izgleda da je dominantna formula kombinacija straha i ratnog huškanja."

Falatar smatra da se tu radi o manipuliranju biračima i zbog toga je potrebno vratiti se vrijednostima koje svako od nas nosi u sebi. 

"Poruka mira je osnovno opredjeljenje naše opcije, a BiH je simbol borbe za mir. Moja inspiracija su ljudi koji u ovakvoj političkoj močvari uspijevaju ostati pribrani i opirati se mržnji. To je ta tiha većina, koja se bori za dostojanstvo na svoj način, individualno, i zaslužuje konačno i politiku kako bi mogli da žive miran i ugodan život." Falatar je zaključio da strah služi da prikrije nedostatak rezultata, i sačuva privilegije onih koji to ne zaslužuju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'