Bosna i Hercegovina     | 25.09.2018. 18:15 |

Mostar: Svečano otvorena Osnovna škola 'Gnojnice', vrijedna oko 5 milijuna KM

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. rujna (FENA) - U mostarskom prigradskom naselju Gnojnice u utorak je upriličeno svečano otvaranje obnovljene i suvremeno opremljene JU Osnovne škole "Gnojnice", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Riječ je školskom objektu ukupne površine 4809m2 koji, među ostalim, ima 12 učionica s priručnim kabinetima, 6 kabineta s priručnim kabinetima, knjižnicu i prostor za rad Vijeća učenika, prostor za produženi boravak, zubnu ordinaciju, sportsku dvoranu s tribinama i svlačionicama, te parter površine 4280m2.

Direktor spomenute škole Enes Džiho kazao je kako su svi podjednako zadovoljni uvjetima koje škola nudi, posebno kada se zna u kakvim su uvjetima radili prije četiri godine.

"Školu trenutno pohađa 433 djece, što je za 90 učenika više nego u prethodnoj školi, istaknuo je Džiho.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić također je podsjetio kako su prijašnji uvjeti za održavanje nastave bili teški te da najveću zaslugu za ovu školu imaju vijećnici SDA koji su pokrenuli inicijativu.

"Ovo je novo naselje koje se širi i koje ima potrebu za ovolikim objektom. Veliki broj djece dao je obvezu Gradu da se ova škola izgradi i da se dovede u ovakvo stanje", kazao je mostarski gradonačelnik, istaknuvši pritom kako je ovaj objekt, na koji je utrošeno pet milijuna maraka, završen na ponos cijelog Mostara.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić pohvalio je razumijevanje Grada i gradonačelnika tijekom realizacije cjelokupnog projekta.

Ukupna vrijednost investicije za izgradnju i opremanje školskog objekta Osnovne škole "Gnojnice" iznosila je približno 4.988.000 maraka, s tim da je grad Mostar osigurao 2.231.000 maraka, Hercegovačko-neretvanska županija 1.926.990, Islamic development bank Jeddah Saudijska Arabija približno 335.000, Vlada Federacije BiH 200.000, Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice 190.000, Federalno ministarstvo kulture i sporta 55.000, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH 40.000, te Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a 10.000 maraka.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!