Svijet     | 25.09.2018. 21:20 |

Bill Cosby osuđen na tri do deset godina zatvora

FENA Internet

NORRISTOWN, 25. augusta (FENA) - Dok su njegova holivudska karijera i imidž dobrog čovjeka u ruševinama, 81-godišnji Bill Cosby osuđen je u utorak na tri do deset godina iza rešetaka  zbog drogiranja i seksualnog zlostavljanja žene, postajući prva slavna ličnost koja je poslana u zatvor u eri #MeToo.

Njegova kazna predstavlja završnu fazu u raspadu slave komičara, bivše televizijske zvijezde i čovjeka koji je krčio sve rasne barijere.

- Vrijeme je za pravdu. Gospodine Cosby, sve ovo vam se vratilo. Vrijeme je došlo - izjavio je oblasni sudac Steven O’Neill. On je citirao riječi žrtve Andree Constand u izjavi datoj sudu u kojoj navodi da je Cosby oduzeo njen "prekrasni mladi duh i uništio ga".

Cosby je odbio da govori prije izricanja presude, i nakon toga se smiješio, šalio i ćaskao sa svojim timom odbrane. Njegova 54-gdišnja supruga Camille nije bila u sudnici. Constand se glasno nasmijala po izricanju kazne i zagrlili su je ostali koji su bili u sudnici.

Cosbyjevi advokati zatražili su da on ostane na slobodi uz kauciju dok bude čekao na ishod žalbenog postupka, ali je sudac odbacio zahtjev, rekavši da bi, čak uzimajući u obzir Cosbyjeve godine i sljepilo, "on mogao predstavljati opasnost po zajednicu".

Cosby je također kažnjen globom od 25.000 dolara, prenosi Associated Press.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ruski vojni sud osudio čovjeka na 14 godina zatvora zbog saradnje s Ukrajinom

Turković oglašen krivim za razbojništvo i osuđen na pet godina zatvora

Britanski Visoki sud odlučuje sutra o Assangeovoj sudbini

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana