Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost SBB-a

Saopćenje

Savez za bolju budućnost održao je večeras velike stranačke skupove u Zavidovićima, Maglaju i Tešnju. U pobjedničkoj atmosferi u prepunim dvoranama građanima su se predstavili kandidati SBB-a za sve nivoe vlasti

S posebnim zanimanjem i ovacijama dočekana su obraćanja predsjednika SBB-a i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudina Radončića.

Govoreći o tome kako vratiti i sačuvati stanovništvo u BiH, Radončić, praćen skandiranjem i aplauzima, je rekao:

- Lično ću se založiti da svaka majka koja rodi troje djece dobije status penzionera do kraja života. Znači, naš strateški cilj su Evropska unija, NATO i što više mladih penzionerki, odnosno što više rođene djece i porast nataliteta. Zapošljavanje, infrastruktura, izgradnja i natalitet trebaju vratiti vjeru u državu.

Također, predsjednik SBB-a komentirao je podmetanja koja dolaze iz SDA.

- Mene i SBB lažno optužuju da smo sa HDZ-om i SNSD-om, a upravo je Bakir Izetbegović na čuvenom sastanku u kafani „Barka“ prije godinu dana spasio Dodika, a s Čovićevim HDZ-om SDA je od 1990. godine neprestano u koaliciji. Pričaju o lažnim izdajama, a pravi izdajnici su oni koji su našu zemlju doveli na evropsko dno, koji su uništili stabilnost ove zemlje, oteli vlast od naroda i boraca i pretvorili je u petofamilijarno vladanje. Uništili su više od 50 milijardi vrijednosti fabrika i firmi prljavim privatizacijama, doveli su do najveće nezaposlenosti u Evropi, napravili su stanje u privredi da je više od 75.000 blokiranih računa pravnih lica, i još, k tome, prave sve moguće podjele među nama Bošnjacima.

To su pravi izdajnici – rekao je Radončić – a ne oni koji su gradili, zapošljavali i borili se da narod slobodno govori i diše.

SBB
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.