Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

Saopćenje

Predizborni skup Naroda i Pravde održan je u utorak u Mostaru odakle je poručeno kako će Narod i pravda biti parlamentarna stranka i na nivou Bosne i Hercegovine. Pokret Naroda i Pravde krenuo je iz Sarajeva ali će stići do svakog kraja Bosne i Hercegovine, navode iz ove stranke.

Iz grada na Neretvi je poručeno kako neće biti nikakvih ustupaka Čoviću i HDZ-u koji u pat-poziciji drži Mostar duže od decenije. Iz Naroda i Pravde navode kako su oni multietnička stranka koja neće pristati na Čovićeve ultimatume na štetu Mostaraca i svih stanovnika Bosne i Hercegovine.

Okupljenima se, između ostalih, obratio predsjednik Naroda i pravde ElmedinKonaković rekavši  kako će pokret Naroda i Pravde rasti i da će biti ozbiljan faktor na nivou cijele Bosne i Hercegovine.

„Krenuli smo iz Sarajeva prije samo nekoliko mjeseci, a već smo stigli i do Mostara, Goražda, Bihaća, Zenice... Naša BiH je od Une do Drine i od Save do mora, Narod i Pravda će stići do svakog pedlja naše domovine“, kazao je Konaković.

Sa skupa je poručeno kako je ova stranka prezentirala detaljne planove i politike, da su već predstavili ekonomsku strategiju kao i strategiju za mlade te da su ponudili konkretna obećanja i plan njihovog provođenja.

„Miševe smo izvukli iz rupa, ali ne smiju sa nama u debatu, optužuju nas da ne nudimo konkretna rješenja. Konkretno rješenje je povećanje i ujednačavanje primanja svih prosvjetnih radnika u svim kantonima. Direktori škola neće i ne smiju biti članovi stranaka ili njihovi agitatori. Proces javnih nabavki, ta crna rupa u kojoj se kradu milioni, mora biti transparentan, nudimo da javne nabavke kontroliše opozicija, mediji i nevladin sektor“, kazao je Konaković u Mostaru.

Osim učešća mladih na listama, iz Naroda i Pravde ističu i kako je pet žena na čelnim pozicijama na listama.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.