FENA biznis     | 26.09.2018. 09:51 |

Raiffeisen podržava dualni sistem obrazovanja

FENA Saopćenje

Raiffeisen pomjera granice kako u sferi svog poslovanja tako i kroz podršku projekata koji doprinose boljoj perspektivi mladih

„Raduje nas što ćemo u okviru ovog projekta biti u prilici učenicima koji se pokažu izuzetno uspješnim tokom obavljanja prakse povećati šansu za zaposlenje i omogućiti njihov lakši prelazak na tržište rada. U skladu sa našom strategijom održivosti ali i našim internim vrijednostima, u našoj kompaniji trudimo se izgraditi lokalnu ekspertizu i omogućiti priliku rada u organizaciji koja pruža radnu atmosferu punu poštovanja, mogućnost izgradnje karijere kao i daljeg obrazovanja“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke. 

Od tekuće školske godine učenici Srednje Ekonomske škole Sarajevo mogu pohađati novi smjer „Bankarski tehničar“ po dualnom sistemu obrazovanja. Navedeno znači da se praktični dio nastave za učenike od druge do četvrte godine realizuje u Raiffeisen banci, a udio iste će se kontinuirano povećavati sa dva na tri dana. 

„Zadovoljstvo nam je kroz kvalitetnu praktičnu nastavu biti dio procesa obuke i obrazovanja ovih mladih ljudi. Riječ je o saradnji koja će doprinijeti boljoj povezanosti teorijskog i praktičnog znanja. Na ovaj način imat ćemo priliku da budemo u direktnom kontaktu sa adekvatno obučenim kadrovima koji će odmah po okončanju obrazovanja imati mogućnost zaposlenja u Banci“, izjavila je Emina Sarač, direktorica Kadrovskih poslova Raiffeisen banke. 

Navedeno je potvrđeno potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između Raiffeisen banke, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Srednje ekonomske škole Sarajevo, te Predstavništva njemačke privrede u BiH. 

Raiffeisen banka prepoznata je po svojim aktivnostima u segmentu doprinosa zajednici u kojoj posluje. Pored ovog projekta, Banka također pruža podršku mladima u Bosni i Hecegovini kroz različite projekte među kojima su i: dugogodišnja podrška studentima Akademije likovnih umjetnosti, uvođenje besplatnog Raiffeisen CLUB paketa za mlade, kao i opremanje kutka za studente na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 99 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

https://raiffeisenbank.ba/

 

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'

Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo