Bosna i Hercegovina     | 26.09.2018. 14:19 |

Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane 'skunk' na području Bijeljine

FENA Saopćenje

 

 

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, od ranih jutarnjih sati na području Bijeljine i okoline, provodi se opsežna akcija u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga.

Policijski službenici SIPA-e su locirali i otkrili specijalno izgrađenu plantažu s klimatsko-tehničkim uslovima za uzgoj droge marihuana - "skunk", savisokim procentom THC supstance.

Plantaža je stavljena pod policijski nadzor, a slobode su lišene tri osobe koje se dovode u vezu s nezakonitim uzgojem i krijumčarenjem opojnih droga.

Istražilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju se nalazi na terenu na mjestu događaja gdje koordinira rad policijskih agencija koje sudjeluju u akciji.

Prema prikupljenim dokazima, na navedenoj plantaži, pomoću posebnih uslova, uzgajana je marihuana - "skunk", izuzetno jakog opojnog dejstva, koja je bila namijenjena narko-tržištu u BiH, a krijumčarena i prodavana i na narko-tržištu Republike Austrije.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja s partnerskim institucijama Republike Austrije.

Osobe koje su uhapšene bit će predate postupajućem tužiocu koji će ih ispitati, nakon čega će biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

FUP - Osoba iz Sarajeva privedena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

MUP BPK: Zaplijenjena najveća količina amfetamina, uhapšene dvije osobe

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo