Ekonomija     | 27.09.2018. 07:36 |

Bogat program, brojni sadržaji i svjetski eksperti na Sarajevo Halal sajmu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - Bogat program i vrlo zanimljivi paneli na kojima će neki od vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti halal industrije, biznisa i akademske zajednice diskutirati o aktuelnim temama vezanim za svjetsko i regionalno halal tržište očekuju učesnike međunarodnog sajma halal industrije Sarajevo Halal Fair 2018.

Sajam, koji organiziraju Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH i  Islamskom razvojnom bankom (IsDB), počinje danas i trajat će tri dana.  

Tokom sajma bit će omogućeni susreti regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije s kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske i Malezije, Bahreina, Libije, Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prvog dana SHF 2018 učesnici će imati priliku prisustvovati panelu "Halal standardizacija i certifikacija/akreditacija" u okviru koje će panelisti govoriti šta su zapravo halal standardi, procesu provođenja halal standardizacije i značaju halal certifikata.

Drugi panel koji će biti održan prvog dana SHF 2018 posvećen je kvalitetu halal hrane i njenom značaju za zdravlje konzumenata.

Prvog dana bit će održani i B2B sastanci bosanskohercegovačkih i malezijskih kompanija i privrednika iz BiH, a u večernjim satima u sarajevskoj Vijećnici bit će održan prijem za učesnike SHF 2018.

Drugog dana SHF 2018, 28. septembra, Sajam će posjetiti Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Treći dan SHF 2018, 29. septembra, započet će dodjelom nagrada SHF 2018 najuspješnijim učesnicima.

Posljednjeg dana SHF 2018 bit će dodijeljene nagrade Global Islamic Finance Awards (GIFA), jedne od najprestižnijih nagrada u oblasti liderstva i islamskim finansijama. 

Tokom trodnevnog SHF 2018 održat će se i promocija prve Halal kuharice u Hrvatskoj, poznati bosanskohercegovački kuhari će održati prezentacije pripremanja hrane u skladu s halal standardima, a bit će održana i izložba "Biseri islamske arhitekture" Islam Art Magazina u sarajevskoj Vijećnici, najavljeno je iz BBI banke.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

Poziv za sudjelovanje u edukativnom programu 'Heroine u STEM-u'

KSB: Prioritet Vlade u 2024. bit će projekti od interesa za kanton i općine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo