Stranačke aktivnosti     | 27.09.2018. 20:27 |

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

FENA Saopćenje

Kao budući predsjednik želim Vladu koja će u tom segmentu ispraviti svu nepravdu koja je učinjena prema boračkoj populaciji, istakao je predsjednički kandidat Saveza za pobjedu Vukota Govedarica na izbornoj konvenciji  SzP u Stanarima.

„Zagarantovana prava data svojevremeno boračkoj populaciji moramo da vratimo. Vlada nije imala ustavnu nadležnost da ukine prava borcima. Nažalost nikada nije došlo do konačnog stava Ustavnog suda RS po ovom pitanju“, rekao je Govedarica.

On je naglasio da će Vlada Saveza vratiti borački dodatak u zagarantovanom iznosu sa osnovicom od 485 KM.

„Hoću predsjednika Vlade i resornog ministra koji su spremni da se suoče sa svim tim problemima koje je napravila Vlada Željke Cvijanović i Vlada njenog prethodnika gospodina Džombića“ , kazao je Govedarica. 

Mladen Ivanić, kandidat SzP za srpskog člana predsjedništva BiH, je rekao da nakon pobjede SzP niko neće dijeliti narod po tome da li su u stranci i koje im je boje partijska knjižica.

„Mi, okupljeni u Savezu za pobjedu, imamo jednu ideologiju: više posla za sve. I sada garantujemo da svi časni, odgovorni i sposobni ljudi ne moraju da se boje za svoj posao i egzistenciju nakon promjene vlasti. Jer treba nam svaki čovjek koji zna i želi da našu otadžbinu obnovi i ispuni vrhunsku patriotsku dužnost i da radi svoj posao stručno i pošteno", rekao je Ivanić.

Nebojša Marić, nosilac liste SDS za NS RS u IJ5, je rekao da je siguran da će u ovoj izbornoj jedinici biti pobjednički rezultat.

„Očekujemo dva poslanika u NS RS i sigurni smo da će nosilac liste za Parlament BiH Obren Petrović biti izabran“, rekao je Marić.

Slobodan Vasiljević, kandidat PDP-a za NSRS iz IJ 5, pozvao je okupljene da mirno i dostojanstveno u politički zaborav pošalju vladajuću oligarhiju.

 "Njima niko od nas nije bitan. Oni varaju, kradu i ucjenjuju narod, dijele nas na podobne i nepodobne. Zato moramo 7. oktobra da izaberemo predsjednika koji je iz naroda postao i sa narodom će ostati, a to je Vukota Govedarica. Zajedno s njim, naš izbor mora biti i mudrost, iskustvo i dostojanstvo Mladena Ivanića", kazao je Vasiljević.

Danijel Jošić, Kandidat SDS za poslanika u NS RS, je rekao da će kandidati SDS  odnijeti ubjedljivu pobjedu u IJ 5 i da će Vukota Govedarica biti novi predsjednik Republike Srpske, a Mladen Ivanić srpski član Predsjedništva BiH.

„Borimo se za interes našeg naroda i poručujemo da ćemo vrati Srpsku narodu“, kazao je Jošić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Saopštenje za javnost Savez za pobjedu

Saopćenje za javnost Savez za pobjedu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu