Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 14:04 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Svečanom sjednicom Vijeća, svetom misom u Crkvi Svih svetih, polaganjem vijenaca ispred Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda te Spomenika kralja Tomislava kao i otkrivenjem spomenika svetog Mihovila danas je započela proslava 1126. obljetnice prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja, odnosno Dan Grada Livna.

Cijeli program obilježavanja kao i onaj središnji događaj svečanu sjednicu Gradskog vijeća Livno pratilo je i brojno izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a koje je predvodio hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović te zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Brojana Krišto a sjednici su nazočili i brojni drugi dužnosnici, predstavnici vlasti iz Republike Hrvatske, predstavnici Katoličke crkve, gospodarstvenici, predstavnici braniteljskih udruga.

O brojnim infrastrukturnim ulaganjima, nedavnom otvorenju konzulata RH, nekim novim aktualnim projektima poput izgradnje regionalne deponije, ulaganja u obrazovanje, planovima za budućnost poput gradnje gradskog vrtića, pomoći poljoprivrednicima, podršci institucijama kulture, pomoći mladim obiteljima govorio je gradonačelnik Luka Čelan kazavši kako su radovi i kontinuirano ulaganje vidljivi u gradu i prigradskim naseljima unatoč poteškoćama zahvaljujući i suradnji sa viših razina vlasti.

Gradonačelnik Čelan je uputio čestitku Livnjacima i Livanjkama koji svom gradu daju ono najbolje i predstavljaju i smještaju ovaj Grad u mozaik vrijednosti i duha zajedništva te pozvao na ponos sve ljude ovoga kraja ali i obavezu daljnjeg čuvanja njegove tradicije i bogate prošlosti obećavši pak daljnju obavezu lokalnih vlasti prema svakom građaninu u cilju osiguranja bolje kvalitete života. Javno priznanje ove godine je osim nekolicini kulturnih društava dodijeljeno i izborniku nogometne reprezentaicje Hrvatske Zlatku Daliću za izniman sportski doprinos te promociju svoga Livna.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović kazao je kako je ova godina očito obilježena brojnim aktivnostima i poručio kako vjeruje da će naredno izvješće biti još duže i bogatije, uz naznačenu brigu o obitelji, zaštiti branitelja, sportu, zdravstvenoj zaštiti odnosno svemu onome što jedan grad danas čini modernim što Livno već jeste.

"Vaše je da osmislite i date viziju a na višim razinama je da budu podrška, kako bi se mogli veseliti svakoj novoj obljetnici i slaviti uspjehe u Livnu", poručio je dr. Čović.

U nastavku programa ispred zgrade MUP-a je upriličeno i svečano otkrivenje spomenika svetog Mihovila, zaštitnika policije čiji se blagdan obilježava sutra.

Domaćin svečanosti Darinko Mihaljević ministar MUP-a HBŽ-a kazao je kako je policija stup društva te kao i sveti Mihovil, pouzdan i neovisan zaštitnik ljudi, njihove imovine ali i vladavine prava te nepremostiva utvrda za sve nazakonite radnje.

Pohvalio se i činjenicom kako je upravo ova Županija po statističkim podacima kaznenih djela najsigurnija u Bosni i Hercegovini sa kontinuiranim padom kaznenih i prekršajnih djela što će se prema njegovim riječima nastaviti i u budućnosti s obzirom da se radi i na povećanju pripadnika čemu svjedoče i danas nazočnih 30 novih policajaca ovog ministarstva.

Predsjednik Čović ali i ministar Mihaljević pohvalili su i prekograničnu suradnju sa policijskim upravama iz Republike Hrvatske čiji su predstavnici danas također nazočili svečanosti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana