Bosna i Hercegovina     | 28.09.2018. 16:02 |

Zolj sa predstavnicima sindikata potpisao sporazume o izmjeni osnovice za plate

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 28. septembra (FENA) – Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj danas je sa predstavnicima sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, državnih službenika i namještenika u FBiH, kantonalnih državnih službenika i namještenika i policije KS potpisao sporazume po kojima je dogovorena osnovica za obračun plata od 310 KM za posljednja četiri mjeseca ove godine.

- Da bi to bilo operativno Vlada KS danas je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta KS za 2018. godinu te ga uputila u skupštinsku proceduru po hitnom postupku – rekao je Zolj.

Ako iz određenih razloga ne bude usvojen zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta KS za 2018. godinu do momenta utvrđivanja Prijedloga budžeta za 2019. godinu razlika finansijskih sredstava za isplatu plaća po osnovici 310 KM za septembar, oktobar, novembar i decembar 2018. godine bit će planirana u budžetu KS za 2019. godinu i isplaćena najkasnije do 30. aprila 2019. godine, navedeno je u sporazumu.

Predstavnici Kantonalnog odbora Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH, Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH, Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika i Sindikata policije KS izrazili su zahvalnost Vladi KS jer će doći, kako kažu, do povećanja plaća budući da je došlo do dogovora da se važeća osnovica od 290 KM izmjeni na 310 KM.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Vlada KS - Usvojen program utroška sredstava za zdravstvenu zaštitu životinja i sigurnost hrane

Premijer Uk donirao cipele i pozvao građane da se priključe projektu 'Stazom sjećanja 11.451...'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo