Servisne informacije

U BiH mokar kolovoz, pojačana frekvencija vozila

Saopćenje, Ilustracija

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Povodom otvaranja novoizgrađenog dijela autoputa Banja Luka – Doboj (dionica Banja Luka – Prnjavor), danas od 09.30 do 13.30 sati, doći će do obustave saobraćaja za sva vozila na dionici Laktaši-Drugovići.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Učesnicima u saobraćaju savjetuje se da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Na tim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J.Č.