Stranačke aktivnosti     | 02.10.2018. 17:23 |

Saopćenje za javnost SBBBiH-a

FENA Saopćenje

U vezi zahtjeva premijera Federacije Fadila Novalića, upućenog federalnom Zavodu PIO/MIO, kojim je Novalić tražio lične podatke za preko 400 hiljada penzionera, Savez za bolju budućnost BiH (SBB) obavještava javnost da će protiv Novalića već sutra podnijeti krivičnu prijavu a protiv njega i njegove stranke i prijavu Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

Naime, potraživanje ovako osjetljivih  podataka nekoliko dana prije izbora ukazuje da SDA ne preza od bilo kakvih malverzacija, a sve sa ciljem ostajanja na vlasti nakon 7. oktobra, iako ovu zemlju i njene penzionere zadnjih 28 godina zavijaju u crno.

SBB izražava nadu da će organi za provođenje zakona, kao i CIK hrabro zaustaviti ovakve manipulacije, te da će ove i slične radnje od iduće sedmice biti prošlost u političkom životu Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana