Bosna i Hercegovina     | 03.10.2018. 13:22 |

HKD Napredak pozvalo građane da izađu na izbore i glasuju savjesno i odgovorno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. listopada (FENA) - Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak je pozvalo sve državljane Bosne i Hercegovine kako u zemlji tako i u inozemstvu koji/e imaju pravo glasa da iskoriste svoje biračko pravo i ujedno obave svoju građansku dužnost da izađu na izbore 7. listopada ove godine i na njima glasuju savjesno i odgovorno.

- Vjerujemo da izborna kampanja  koja je u tijeku daje dovoljno informacija i objašnjenja o programima kandidata i stranaka koji se natječu, te njihovih ideja i stavova, prvenstveno onih koji će štititi i promovirati interese hrvatskog ali i svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini. Iako se pozivom na odgovorno i savjesno glasovanje nikome ne sugerira kojoj će stranci dati svoj glas, ipak svojim članovima skrećemo pozornost na činjenicu da savjest uključuje moralno i nacionalno vrednovanje - navode iz HKD Napredak.

Pravo na izbor, kako napominju, jest temelj svakog demokratskog i razvijenog društva, ali izabrane vlasti moraju voditi računa da demokracija podrazumijeva zaštitu kako ljudskih, tako i nacionalnih i vjerskih prava i sloboda, pluralno društvo i odgovornu vlast.

- Svoj glas dajte onima koji, po Vašem mišljenju, imaju sposobnost, želju i energiju, ali i poštenje te koji će doprinijeti kako Vašem tako i prvenstveno općem dobru u zajednici - navodi se u saopćenju iz Središnje uprave HKD Napredak. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Bračne i rođačke veze hrvatskih političarki i političara

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom