Kultura     | 03.10.2018. 14:21 |

Bečka umjetnička jesen počela sajmom savremene umjetnosti 'Viennacontemporary'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Bogata umjetnička jesen u Beču je počela sajmom savremene umjetnosti "Viennacontemporary" na kojem je učestvovalo 118 austrijskih, istočnoevropskih i međunarodnih galerija, a posjetilo čak 30.863 ljudi.

Kako je iz EurocommPR najavljeno, 6. oktobra u Beču se održava "Noć muzeja", a ljubitelji umjetnosti imat će mogućnost da uz samo jednu kupljenu kartu obiđu 700 muzeja, galerija i kulturnih ustanova.

U okviru projekta "Vienna City Gallery Walk", 33 galerije će 4. oktobra od 16.00-21.00 sati otvoriti vrata svim zainteresovanim prolaznicima.

Ukupni umjetnički program predstavit će i "Vienna Art Week" od 19. do 25. novembra uz moto "Promising Paradise" u okviru kojeg će posjetioci moći da prate izlaganja, razgovaraju sa umjetnicima, razgledaju izložbe i gledaju predstave.

Manifestacija "Art&Antique" je sajam umjetnosti, antikviteta i dizajna u Beču, koji se organizuje u bečkoj palati Hofburg od 10. do 18. novembra.

U okviru sajma razne nacionalne i internacionalne galerije predstavit će azijsku umjetnost, antikvitete, umjetnost od stakla, namještaj, ručno rađene umjetnine, skulpture kao i modernu i savremenu umjetnost. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Beču predstavljen 'živi kovčeg' od gljiva

Beč bilježi najveći porast stanovništva od 2017. godine

Jubilarni bečki 'Ledeni san' u znaku je zaštite okoliša bit će otvoren večeras

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta