Sport     | 03.10.2018. 18:27 |

U toku atletski kup za učenike srednjih i osnovnih škola Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - U toku je atletski kup za srednje i osnovne škole Kantona Sarajevo, jedno od najmasovnijih školskih sportskih takmičenja u Sarajevu. Ove godine održava se prvi put na atletskoj stazi u Centru "Safet Zajko" u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo, saopćio je taj klub.

U prva dva dana, 2. i 3. oktobra, takmičilo se više od 450 srednjoškolaca iz svih općina u Kantonu, odnosno iz 15 škola.

Sljedeće sedmice, 8., 9. i 10. oktobra, bit će održano takmičenje za osnovce iz svih općina.

Nakon završenih svih općinskih takmičenja srednjoškolaca i osnovaca, u finale će proći po osam najboljih u svim disciplinama. U finalu, planiranom za 17. oktobar, očekuje se oko 300 najboljih atletičara i atletičarki Kantona Sarajevo.

Takmičarski program sastoji se od sprinterskih, bacačkih, skakačkih, srednjoprugaških i štafetnih disciplina: 100m/60m, 400m/300m, 600m, 1000m, bacanje kugle, skok udalj i 4x100m.

Zbog važnosti zastupljenosti atletike među učenicima i učenicama osnovnih i srednjih škola, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo finansira ovaj projekat, a organizaciju i provođenje realiziraju Atletski savez Kantona Sarajevo i Atletski klub Novi Grad.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Atletičari i atletičarke Slobode Tehnograd nastavili uspješnu dvoransku sezonu

Atletika - Marija Vrajić i Emir Hastor pobjednici Tuzlanskog maratona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo