Regija     | 04.10.2018. 08:59 |

U Srbiji ukinuto stanje najviše borbene pripravnosti

FENA Ivana Banovic

BEOGRAD, 4. listopada (FENA) -  Srbijanski predsjednik i vrhovni zapovjednik Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je rano jutros dezangažiranje snaga za hitno i brzo reagiranje, javljaju beogradski mediji.

"Predsjednik Srbije i vrhovni zapovjednik Vojske Srbije je rano jutros, u skladu sa svojim ovlaštenjima propisanim Zakonom o obrani, dostavio ministru obrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću, naređenje o dezangažiranju snaga za hitno i brzo reagiranje", priopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vojska Srbije u suradnji s ostalim sigurnosnim strukturama, u skladu s naređenjem vrhovnog zapovjednika, i dalje prati sigurnosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i njezine građane, bez obzira gdje žive, navodi se u priopćenju.  

Podsjećamo, Vučić je naredio da se vojska stavi u stanje najviše borbene pripravnosti nakon što je u subotu, 29. rujna, predsjednik Kosova Hashim Thaci došao na jezero Gazivode u pratnji, kako je izvještavano, pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Brnabić: Hvala oporbi koja je došla na dijalog, usred smo oluje, vjetrovi udaraju u Srbiju

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu