Bosna i Hercegovina     | 04.10.2018. 10:44 |

U Bugojnu potpisani ugovori za tri nova projekta Omladinske banke

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 4. oktobra (FENA) - Potpisani su ugovori za tri nova projekta Omladinske banke, koji će biti provedeni na području bugojanske općine.

Radi se o projektima Sportom brišemo razlike, Basketball i Zdravstveni kutak, čija je ukupna finansijska vrijednost 6.508,50 KM.

- Projekt Omladinske banke već šestu godinu provode Fondacija 'Mozaik' i Općina Bugojno, a radi se o društveno korisnim aktivnostima, koje realiziraju mladi ljudi - kazao je direktor programa Fondacije "Mozaik“ Željko Pauković.

Dodao je da su posljednji projekti odabrani na osnovu drugog javnog poziva, s obzirom da su u julu potpisani ugovori s pet neformalnih grupa, čiji se projekti trenutno implementiraju na terenu.

Po njegovim riječima, u ovoj godini Omladinska banka Bugojno odobrila je ukupno osam projekata, u čiju realizaciju će biti utrošeno oko 14.000 KM.

-Fondacija 'Mozaik' je u 46 bh. općina odobrila 283 projekta mladih ljudi. Oni su u svojim zajednicama, u saradnji s općinama i gradovima, prepoznali prioritete koje bi trebalo riješiti - naglasio je.

Učesnica projekta Hamira Sultanović-Karadža ističe da će kroz projekt Zdravstveni kutak biti stvoreni bolji uvjeti za realizaciju nastavnih i vannastavnih aktivnosti u Mješovitoj srednjoj školi.

-Uredit ćemo prostor u aneksu zgrade koji je trenutno neuvjetan, a u kojem se nalazila stara biblioteka. Podovi su propali, zidovi oštećeni, kompletan inventar je u lošem stanju. Nabavit ćemo laminat, tablu i projektor, i učiniti taj prostor zdravijim i ugodnijim za rad učenika - naglasila je Sultanović-Karadža.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

U Mostaru uspješno realizovano osam projekata i tri mikrobiznisa u sklopu Omladinske banke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom