Sport     | 04.10.2018. 10:36 |

Novalić i Čampara primili Larisu Cerić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara primili su danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu najbolju bh. sportistkinju i osvajačicu bronzane medalje u kategoriji više od 78 kilograma na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u džudu u azerbejdžanskom Bakuu Larisu Cerić i njenog trenera i selektora bh. reprezentacije Branu Crnogorca.

U najjačoj svjetskoj konkurenciji Cerić je zabilježila četiri pobjede u pet borbi uz poraz od kasnije svjetske prvakinje.

- Ovo je historijski uspjeh bh. sporta i ja vam od srca čestitam na tom postignuću. Znam da ste godinama vrijedno radili kako biste došli do svjetskog vrha, ali isto tako znam da ovo nije vaša posljednja riječ. Nadam se da je ovom rezultatu u određenoj mjeri doprinijela i materijalna podrška koju Vlada Federacije BiH daje vrhunskim sportistima na putu ka ostvarivanju najboljih rezultata - rekao je federalni premijer.

Ministar Čampara istakao je sjajna postignuća bh. sportista u pojedinačnoj konkurenciji na svjetskoj sceni, uz činjenicu da je ovaj rezultat Larise Cerić, uz bronzu atletičara Amela Tuke na 800 metara sa Svjetskog prvenstva 2015. godine u Tokiju, jedan od najvećih u historiji samostalne Bosne i Hercegovine. Posebno je naglasio da vrhunski sportisti zaslužuju još veću sistemsku podršku, posebno sa državnog nivoa.

Zahvalivši na čestitkama Cerić i Crnogorac su istakli da su im, nakon ove godine iz snova, najveći izazov Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, jer Bosna i Hercegovina još uvijek nema olimpijsku medalju, te istakli kako je to prilika da se dostigne i taj dugo čekani cilj, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ambasada BiH u Sloveniji nije primila zahtjev za pomoć u vezi zapaljenog autobusa

Delegati u Federalnom parlamentu komentirali imenovanje Vlade FBiH

Novalić: Mjerama Vlade FBiH pomoć osigurana za skoro milion građana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo