Bosna i Hercegovina     | 04.10.2018. 12:14 |

Koordinacija mostarskih Srba pozvala Srbe u FBiH da podrže Srpsku listu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. listopada (FENA) - Koordinacija Srba Mostar pozvala je u četvrtak Srbe na području Federacije BiH da podrže Srpsku listu za sve razine vlasti, jer je to, kako ističu, jedini način da izaberu svoje legitimne predstavnike koji će se boriti za bolji položaj Srba u tom entitetu. 

Mostarski Srbi okupljeni u Koordinaciju Srba Mostar tražili su od srpskih stranaka jedinstven nastup na području Federacije BiH, u cilju da srpski narod konačno izabere svoje legalne i legitimne predstavnike u Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije i Parlament Federacije BiH koji će se boriti za srpski narod i odgovarati srpskom narodu.

- Srbima u dolini Neretve već odavno je jasno da samo jedinstveni možemo doći do cilja. I uspjeli smo. Imamo jedinstvenu Srpsku listu. Ovoga puta prevaziđene su sve podjele i sve što nosi srpski predznak u Hercegovačko-neretvanskoj županiji stalo je iza jedinstvene Srpske liste – priopćila je Koordinacija Srba Mostar.

Iz te Koordinacije podsjećaju kako su Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratski narodni savez (DNS) i Socijalistička partija (SP) na području Federacije BiH formirali Srpsku listu koju je u Hercegovačko- neretvanskoj županiji podržala i Srpska demokratska stranka (SDS), ali i sva srpska udruženja i organizacije okupljene u Koordinaciji Srba Mostar.

Inače, Koordinaciju Srba Mostar čine SPKD ''Prosvjeta'' Gradski odbor Mostar, SPKUD ''Gusle'' Mostar, Udruženje Srba povratnika, Udruženje veterana, SNSD, SDS, ''Prosvjeta'' Mostar, Udruženje mladih ''Mitropolit Leontije'' i kao promatrač Srpska pravoslavna crkvena opština Mostar. 

-  Cilj je Srpske liste borba za ravnopravnost Srba u Mostaru, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, u Federaciji BiH i borba za dostojanstvo srpskog naroda; ravnopravan tretman srpskog naroda s druga dva konstitutivna naroda; ispravljanje diskriminacije Srba kada je riječ o obrazovanju, zapošljavanju, podršci srpskim udruženjima i projektima kroz proračune općina, županija i Federacije BiH; konstitutivnost Srba u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i na papiru i u stvarnosti; uvažavanje srpskih stavova, navodi se u priopćenju.     

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo