Regija     | 05.10.2018. 16:00 |

Sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv pet osoba za ratni zločin u Štrpcima

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 5. listopada (FENA) - Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu koje je Tužiteljstvo za ratne zločine podiglo protiv pet osoba osumnjičenih za ratni zločin u mjestu Štrpci, (BiH). 

Kazneno vanpretresno vijeće Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu na sjednici održanoj 1. listopada donijelo je rešenje kojim je potvrđena optužnica protiv okrivljenih Gojka Lukića, Ljubiše Vasiljevića, Duška Vasiljevića, Jovana Lipovca i Dragane Djekić, prenose beogradski mediji današnje priopćenje. 

U rješenju također stoji kako okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja.

Zločin u Štrpcima dogodio se 27. veljače 1993. godine, kada su pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS), iz vlaka koji je prometovao na relaciji Beograd Bar na željezničkoj stanici u Štrpcima izveli i ubili 20 putnika.

U Srbiji je zbog zločina počinjenog u Štrpcima Tužiteljstvo za ratne zločine (TRZ) podiglo optužnicu protiv pet osoba u ožujku 2015. godine.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

Türk: Umiranje od gladi u Gazi moglo bi predstavljati ratni zločin

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo