Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 06.10.2018. 21:40 |

Rukometaši Krivaje u derbiju bolji od tuzlanske Slobode

FENA

TUZLA, 6. oktobra (FENA) – U derbiju 3. kola Prve federalne lige za rukometaše – grupa Sjever, ekipa Slobode poražena je na svom terenu od Krivajom iz Zavidovića rezultatom 28:29 (16:14).

Utakmica je bila na razini premijerligaške, u punoj dvorani Mejdana, s dosta preokreta i s bodrenjem navijača obje ekipe.

Susret su bolje otvorili gosti koji su zahvaljujući raspoloženom Mirzi Dervenčiću poveli 1:6. Tuzlaci su potom smanjili prednost, da bi u 23. minuti Davor Kadić prvi put domaći sastav doveo u vodstvo (11:10). Nakon serije izjednačenja ili vodstva jedne ili druge ekipe, na poluvrijeme se otišlo rezultatom 16:14.

U nastavku je Sloboda povela 21:18, a potom deset minuta nije postigla gol, zahvaljujući sjajnim odbranama vratara Krivaje Jasmina Hadžihasića, koji je susret završio sa 15 odbrana i bio je najbolji pojedinac utakmice.

Krivaja je u 56. minuti povela 25:28, da bi šansu za remi domaćem timu golovima zadržali Davor Kadić i Arnad Hamzić. Ipak, kod rezultata 28:28, Dervenčić je postigao pogodak 40 sekundi prije kraja, a pet sekundi prije isteka 60 minuta novi pokušaj izjednačenja spriječio je Hadžihasić odbranivši udarac s krila Enesa Skopljaka.

U ekipi Slobode Davor Kadić je postigao 12, Arnad Hamzić 8, a Harun Hamzabegović 5 golova. U ekipi Krivaje Mirza Dervenčić je postigao 11, Edin Klis 8, a Ajdin Smajilbegović 3 gola.

Krivaja poslije 3. kola vodi i ima 9 bodova, dok je Sloboda ostala na 3 iz dva susreta.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana