Regija     | 09.10.2018. 12:15 |

Počeo 17. memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar

FENA Agencije

ZAGREB, 9. listopada (FENA) - Tradicionalni 17. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata" u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, započeo je u utorak prvom dionicom u zagrebačkoj Kustošiji, a trajati će do 13. listopada gdje će ultramaratonci imati cilj na Spomen području Ovčara.

Memorijalna utrka duga je 344,1 km te je, kako tvrde organizatori, najduža i najzahtjevnija utrka u ovom dijelu Europe, jer trkači trebaju proći pet dionica: 1. dionica: Zagreb – Ivanić Grad 50,6 km, 2. dionica: Ivanić Grad – Novska 72 km, 3. dionica: Novska – Slavonski Brod 90,5 km, 4. dionica: Slavonski Brod – Osijek 84 km te 5. dionica: Osijek – Vukovar 47 km, prenosi Hina.

Ovaj ultramaraton organiziran je u sjećanje na pripadnike zagrebačkog HOS-a, ali i na sve bojovnike Domovinskog rata koji su u rujnu 1991. krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu suvereniteta Republike Hrvatske, piše Hina.

Na putu do Vukovara, dragovoljci su prolazili pokraj mnogobrojnih bojišta, na kojima je jedan dio branitelja i poginuo, te se na svim dionicama ultramaratonske utrke polažu vijenci i pale svijeće u spomen na hrvatske branitelje, naglašeno je na današnjoj svečanosti ispred spomenika poginulim braniteljima u Kustošiji. 

  

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'