Svijet     | 09.10.2018. 14:45 |

Venezuelanski opozicioni političar Fernando Alban počinio samoubistvo

FENA Internet

CARACAS, 9. oktobra (FENA) - Venezuelanski opozicioni političar Fernando Alban počinio je samoubistvo skokom s desetog sprata zgrade obavještajne službe (SEBIN) u kojoj je bio zatvoren zbog sumnje u upletenost u eksploziju na vojnoj paradi početkom augusta, objavio je ministar unutarnjih poslova u ponedjeljak. 

Pedesetšestogodišnji Alban, vijećnik u gradskoj skupštini Caracasa, zatvoren je prošlog petka zbog navodne upletenosti u eksploziju dva drona početkom augusta za vrijeme vojne parade koju je vodio predsjednik Nicolas Maduro, objavio je ministar Nestor Reverol na Twitteru. 

"U trenutku kada je trebao biti prevezen na sud, dok se nalazio u čekaonici u SEBINU-u, skočio je kroz prozor i pao, smrtno stradavši", napisao je Reverol. 

Opozicija i aktivističke grupe za ljudska prava tvrde da vlada predsjednika Madura drži u zatvoru stotine političkih zatvorenika kako bi suzbila političku opoziciju. Ujedinjeni narodi navode da su zatvorenici često izloženi maltretiranju, uključujući i pojedine dokumentirane slučajeve koje se može nazvati mučenjem.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Pacijentica izvršila samoubistvo skokom s četvrtog sprata SKB-a Mostar

Slučaj samoubistva u Goraždu

TASS - Smijenjeni ruski 'antiekstremistički' oficir počinio samoubistvo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo