Sport     | 10.10.2018. 16:58 |

Kadeti BiH ubjedljivo porazili Gibraltar

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 10. oktobra (FENA) - Kadetska nogometna U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas u Zenici, pred oko 200 gledalaca, selekciju Gibraltara sa 8:0 (3:0), u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Prvi ozbiljniji šut po golu gostiju, kojeg je u 9. minuti iskosa sa lijeve strane uputio Nemanja Jović, završio je i u mreži golmana Avelanoa Bradleya za vodstvo bh. tima od 1:0. Nakon solo prodora Amara Dedića u 13. minuti te šuta iskosa sa desne strane, bek gostiju Samuel Yeo nespretno je zahvatio loptu te je poslao u sopstvenu mrežu za rezultat 2:0.

Na poluvrijeme se otišlo odmah nakon trećeg gola bh. tima, kojeg je u drugoj minuti sudijskog dodatka postigao Sergej Vintonji. 

U drugom se poluvremenu ništa bitnije nije promijenilo u odnosu snaga, jer je domaćin i dalje dominirao. Rezervista Samir Mujkanović srušen je u 66. minuti u šesnaestercu gostiju, a isti je igrač izveo i penal, koji je golman Bradley odbranio.

Samo dvije minute kasnije Mujaknović je asistirao također rezervisti Ajdinu Jusupoviću za 4:0. Gostujući golman je već u 71. minuti i peti put morao vaditi loptu iz mreže, a strijelac za 5:0 bio je Omar Beća.

Na 6:0 povisio je u 78. minuti rezervista Andrija Drljo, a na 7:0 Mujkanović, koji se u 81. minuti još jednom iskupio za nerealizirani penal iz 66. minute. Drugim golom Jusupovića bh. tim je u 84. minuti poveo i s 8:0, što se ispostavilo kao konačan rezultat ovog meča.

U drugom meču ove grupe, koji se u isto vrijeme igrao u Doboju kod Kaknja, Island i Ukrajina odigrali su neriješeno 2:2. 

Kvalifiakije se nastavljaju  u subotu, 13. oktobra, kada BiH u Zenici igra protiv Islanda, a u Doboju kod Kaknja sastaju se Ukrajina i Gibraltar.

Dva prvoplasirana tima će izboriti plasman u elitni krug kvalifikacija za Euro 2019.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sarajevo i Željezničar u zaostalom susretu 18. kola podijelili bodove u Zenici

N/FSBiH proširuje smještajne i infrastrukturne kapacitete Trening centra u Zenici

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo